Umrl je g. Slavko Gliha

Sporočamo žalostno vest, da je v ponedeljek, 17. 8. 2020 umrl g. Slavko Gliha, dolgoletni direktor Kmetijskega inštituta Slovenije.

Pogreb bo v petek, 21. 8. 2020 ob 10.30 uri na Pokopališču Plečnikove Žale.

Število udeležencev pogreba je zaradi Covid-19 omejeno na 50 ljudi, zato se pogreba ne bomo mogli udeležiti vsi, ki bi g. Gliho želeli pospremiti na zadnjo pot. Najožje sodelavce in prijatelje g. Glihe bo kontaktirala njegova hči, ga. Nadja in jih obvestila o možnosti udeležbe. Kropljenje pa poteka brez omejitev števila udeležencev, zato se lahko od pokojnega poslovite na dan pogreba, od 8. ure dalje v vežici Sv. Krištofa.

Povabljeni ste, da pod prispevkom zapišete nekaj misli, katere zbrane bomo posredovali svojcem pokojnega direktorja.

1 thought on “Umrl je g. Slavko Gliha”

  1. Slavko Gliha je kot direktor skrbno bedel nad nami in nas usmerjal, po potrebi je bil naš učitelj in včasih tudi komu vzgojitelj, če je bilo potrebno. Znal je vzdrževati ravnotežje med posameznimi panogami s katerimi smo se ukvarjali na Kmetijskem inštitutu Slovenije glede na njihov pomen in potrebo po razvoju v našem kmetijstvu. Bil je bistrega duha, poznan po svojih jasnih mislih in tudi izrekih. Med bolj znanimi je: “Če kihne govedoreja, bo zbolelo celotno slovensko kmetijstvo.” Po njegovem odhodu v pokoj pa smo se kot prijatelji in strokovnjaki, ki smo sodelovali na področju živinoreje, srečevali v društvu VSK, za katerega je bil eden od idejnih pobudnikov in njegov podpredsednik.
    G. Slavko počivajte v miru, ohranili vas bomo v lepem spominu!
    Tomaž Perpar

    Odgovori

Leave a Comment