V najnovejšem glasilu EAAP boste našli bogato paleto zanimivih člankov in raziskav, ki obravnavajo različne teme znanosti o živalih.

Izpostavljamo:

  • Članek s predlogom opredelitve rejskih ciljev za živalske pasme po konceptu niše, katero opredeljujejo kot okolje, v katerem lahko majhna populacija pasme uspeva pod vplivom povpraševanja potrošnikov in ponudbe proizvajalcev;
  • Prispevek o zagotavljanju prihodnosti ekstenzivne živinoreje na subtropskih traviščih in savanah;
  • Študijo o vzdrževanju celoletne spolne aktivnosti pri sezonskih kozlih v odprtih hlevih z uporabo kratkih fotoperiodičnih ciklov;
  • Raziskavo sekvenciranja celotnega genoma, ki je omogočila nov vpogled v evolucijsko zgodovino in genetsko prilagoditev populacij severnih jelenov v severni Evraziji.

V glasilu EAAP (European Federation of Animal Science, www.eaap.org) boste našli še več zanimivih člankov, novic in raziskav s področja živinoreje.

Vabimo vas, da spremljate podkaste o znanosti o živalih, ki so na voljo v glasilu, ter se udeležite dogodkov, konference in delavnic, kjer boste lahko aktivno sodelovali z vrhunskimi strokovnjaki ter prispevali k napredku znanosti o živalih.

Prevod in organizacija slovenske različice glasila EAAP: dr. Martin Šimon

Pripravil: Urban Vodopivc