V najnovejšem glasilu EAAP boste našli bogato paleto zanimivih člankov in raziskav, ki obravnavajo različne teme znanosti o živalih.

Izpostavljamo:

  • Raziskavo o vplivu zamenjave sojinih tropin z mikroalgami v krmi s spremenjeno sestavo ogljikovih hidratov na zmanjšanje tvorbe metana in vitro in izboljšanje tvorbe kratkoverižnih maščobnih kislin;
  • Prispevek o napovedovanju dnevne mlečnosti krav z uporabo genomskih plemenskih vrednosti;
  • Članek o raziskovi komponent heritabilitete, povezanih z rodovnikom in SNP-ji, v prostoživeči populaciji ovc pasme soay;
  • Prispevek o učinkih socializacije pujskov na prirejo svinje in pujskov ter obnašanje nekastriranih pujskov;
  • Vabilo na 23. spletni seminar EAAP z naslovom “Živinoreja za večjo trajnost in dobrobit živali”, ki bo potekalo v torek, 26. marca, ob 15.00 po srednjeevropskem času.

V glasilu EAAP (European Federation of Animal Science, www.eaap.org) boste našli še več zanimivih člankov, novic in raziskav s področja živinoreje.

Vabimo vas, da spremljate podkaste o znanosti o živalih, ki so na voljo v glasilu, ter se udeležite dogodkov, konference in delavnic, kjer boste lahko aktivno sodelovali z vrhunskimi strokovnjaki ter prispevali k napredku znanosti o živalih.

Prevod in organizacija slovenske različice glasila EAAP: dr. Martin Šimon

Pripravil: Urban Vodopivc