Sejem bil je živ

Še posebej napete zadnje minute spletne licitacije Poljubinj 2020 so poskrbele za draž, ki jo občutiš na velikih licitacijah. V zadnjih 10 minutah so se ponudbe kar vrstile ena za drugo, s finalom v zadnji minuti, pa se je temperatura dvignila do vrelišča. Opazovalcem je zastajal dih, kupcem pa se je dvigoval pritisk. Vseskozi je bilo v zraku vprašanje, kdo bo zadnji ponudnik pri posamezni živali. Ponudbe so deževale celo po zaključku licitacije, ki pa se seveda niso upoštevale.

Prodajalci so lahko zadovoljni z izkupičkom, še bolj pa kupci saj so bile na prodaj res odlične živali, vredne svoje cene. Po oceni Pavle Plesničar, vodje selekcijske službe pri KGZS zavodu Nova Gorica, dobre poznavalke plemenskih živali, tako kvalitetne kolekcije plemenskih telic pri nas še ni bilo naprodaj. V času licitacije je bilo prodanih 15 živali za povprečno ceno 1.571 EUR. Najvišjo prodajno ceno 2.010 EUR je dosegla telica Tinta last rejke Darje Smrekar, največjo razliko od izklicne cene 330 EUR pa telica Julka last rejca Danila Ivančič. Po končani licitaciji je bilo do sedaj prodanih še 10 živali, skupaj 25.

Dobra novica za potencialne kupce je, da so neprodane živali, pod istimi pogoji naprodaj še do 30. oktobra 2020. Seznam živali v ponudbi z njihovimi podatki in posnetki najdete na sledeči povezavi.

To je bila naša prva spletna dražba plemenskih živali, izpeljana po sili razmer, brez večjih predhodnih priprav. Glede na odziv mnogih, si zasluži odlično oceno. Vse čestitke rejcem in pripravljavcem dražbe.

Vsekakor si želimo, da se prihodnje leto vidimo v Poljubinju ali Tolminu v živo. Odzivi na licitacijo pa so nas spodbudil, da bomo še naprej delali na spletni prodaji živali.

Zapisal: Tomaž Perpar

Telica Tinta, rejka Darja Smrekar, prodana na licitaciji Poljubin jesen 2020