Navodila za prijavo, navodila za menjavo gesla

Iz menija izberemo Spletna orodja ⇒ CPZ Govedo  Prijava

Odpre se nam prijavni obrazec. Vpišemo uporabniško ime (za rejce je to njihov KMG‑MID) in geslo. Vklopimo še kljukico Nisem robot in pritisnemo gumb Prijava.

Če smo se zmotili, postopek ponovimo s pravilnim uporabniškim imenom in geslov, vendar moramo sedaj ob kliku na Nisem robot odgovoriti na slikovno vprašanje. S tem korakom je onemogočeno ugibanje gesel, saj so slikovna vprašanja narejena tako, da ga je sposoben pravilno odgovoriti le človek. Izbrati moramo ustrezne sličice in pritisniti Preveri. In če se zmotimo večkrat, bodo tudi slikovna vprašanja bolj zapletena.

Tukaj je nekaj primerov:

Če smo geslo slučajno pozabili, ga lahko ponovno nastavimo s klikom na Pozabljeno geslo? Odpre se nam ponastavitveni obrazec v katerega vpišemo svoje uporabniško ime (za rejce je to njihov KMG-MID) ter kliknemo Pošlji.

 

Na svoj elektronski naslov dobimo povezavo, ki nam omogoči zamenjavo gesla. Elektronska pošta v tem primeru preprečuje zlorabo, saj imate do elektronskega predala dostop samo vi.

Pozdravljeni, uporabnik1,

Kliknite tukaj, da ponastavite geslo:

https://www.govedo.si/ponastavitev-gesla/index.php?action=resetbytoken&token=3vUCAEWaYcq4%2FQkTSer81aCc6qxSABdeOHg%2FMCrKD5r6PkyMQMTL9c0IRLUMUJ7UsMJY6L4w47U5PEpdEwd6Fc0Tjq%2FjrIVdDNF4y31t5EjeJ5IyE8ZYLdCUbpw7M9KTG4l1jDmOV9nl%2FhLUC6s%3D

Če niste zahtevali ponastavitve gesla, prezrite to sporočilo.

GOVEDO.si | https://www.govedo.si

Ob kliku na povezavo se nam odpre obrazec za zamenjavo gesla. Geslo mora biti dolgo najmanj osem znakov in mora vsebovati najmanj eno številko in eno veliko črko.

Takoj po menjavi gesla na svoj elektronski naslov dobite sporočilo o zamenjavi.

Za vsa vprašanja o dostopu do portala GOVEDO.si pišite na govedo@kis.si