ANTONU BURJI – VNIŠEKOVEMU TONETU V SLOVO (1933 – 2022)

Anton Burja – Vnišekov Tone (1933 – 2022)

V življenju je tako, da pride čas, ko se moramo za večno posloviti. Kot igralci v gledališču življenja smo, igralci, statisti, z različnimi vlogami, a ko zastor pade, je konec igre. Kot vsako, tudi to slovo je žalostno in težko za svojce in vse, ki smo imeli Antona radi in smo z njim sodelovali. Pogrešali ga bomo.

Gospod Anton Burja je bil od samega začetka aktivni član Združenja rejcev avtohtonega cikastega goveda v Sloveniji. Bil je član delovne skupine za odbiro in ocenitev bikov cikaste pasme, delaven in spoštovan ter častni član društva. Dobil je najvišje zasluženo priznanje Rejskega Društva CIKA – priznanje za življenjsko delo. Predvsem pa je bil velik ljubitelj avtohtonega cikastega goveda pri nas. Njegovo delo in doprinos bo težko nadomestiti. Hvala mu!

Dragi Anton, čakala te bodo polja cvetoča, kravice cike za hišo domačo. Čakali te bodo tvoji domači, gozdovi temni in čarni ter zeleni gaji. Pogrešali te bomo vsi, ki smo te imeli radi in smo sodelovali s teboj.

Tolaži nas misel, da si v svojem bogatem in dolgem življenju veliko dobrega storil in ustvaril. Pustil si sledi. Vsak korak po domačiji, po zemlji slovenski, vsak pogled na kravice cike na paši … nas bo spominjal nate. In kot pravi pesem Mije Slaparjeve:

Luna na nebu počasi v temo se je skrila,
vesela pesem tiho se je oddaljila,
vse v življenju mine in pozabi se,
le ljubezen je tista, ki večno živa je.

POGREB BO V ČETRTEK, 28. 7. 2022, OB 17. URI NA POKOPALIŠČU ŽALE KAMNIK. NA DAN POGREBA BO ŽARA OD 13. URE V TAMKAJŠNJI POSLOVILNI VEŽICI.

Rejsko Društvo CIKA